56674
Book
In basket
Domowe kiełbasy : 100 najlepszych przepisów / Warren R. Anderson ; [tłumaczenie Agnieszka Chodkowska-Gyurics]. - Wydanie 4. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2017. - 253, [1] strona : ilustracje, fotografie ; 24 cm.
Autor przedstawia kompletny poradnik przygotowywania wszelkiego rodzaju kiełbas: wołowych i wieprzowych, w osłonkach i bez, drobiowych i z dziczyzny, wędzonych, fermentowanych i wielu innych. Podaje dokładne instrukcje, jak mielić mięso, napełniać osłonki, wędzić i doprawiać kiełbasy. Książka zawiera rozdziały poświęcone wyposażeniu, bezpieczeństwu żywności oraz metodom parzenia i wędzenia kiełbas. Znajdziesz tu przepisy na kiełbasę polską, a także na kiełbaski wiedeńskie, niemiecką bratwurst, grecką laukonikę, chorizo, salami i wiele innych – w sumie 100 różnych przepisów na kiełbasy. Nigdzie tego nie znajdziesz. Każdy, kto poważnie myśli o domowym wyrobie kiełbas, po prostu połknie tę książkę. Książka ta to wspaniały i przyjazny poradnik, godny polecenia wszystkim ambitnym amatorom.
Availability:
Witkowo Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Mastering the craft of making sausage, 2010.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again