56350
Book
In basket
Cukrzyca – to szokująca, prawdopodobnie dla każdego, kto ją usłyszy, diagnoza. Są jednak sposoby na złagodzenie przebiegu choroby i świadome wpływanie na własne samopoczucie. Aktywny styl życia i zdrowe odżywianie, utrzymujące poziom cukru we krwi na prawidłowym poziomie, to dla każdego diabetyka bardzo istotne. Autorka, Louise Hamilton jest diabetykiem. W tej książce zebrała wszystkie swoje najlepsze przepisy, które zawierają niewiele tłuszczu, są bogate w błonnik, witaminy i powolne węglowodany. Przepisy obejmujące wszystkie posiłki – od śniadania po kolację, są proste w przygotowaniu i każdy sobie z nimi poradzi. Jeden z rozdziałów poświęcony jest poradom, jak prowadzić zdrowy tryb życia. Autorkami tych porad są technolodzy żywienia i ekspertki ds. cukrzycy, dr Mette Axelsen i dr Hilde Brekke z Sahlgrensk Akademin w Göteborgu. Autorki sprawdziły również, pod względem zgodności z wymogami diety dla diabetyków, wartości energetyczne i odżywcze wszystkich proponowanych w książce posiłków.
Availability:
Witkowo Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Tyt. oryg.: Diabeteskokboken : rad och recept för ett friskare liv, 2008.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again