56735
Book
In basket
Mikrobiologia żywności / [Emil Drewniak, Teresa Drewniak]. - Wyd. 7. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1999. - 161, [1] s. : fot., rys., wykr. ; 21 cm.
Książka jest przeznaczona dla uczniów II klasy technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje, oraz dla uczniów I klasy szkoły zasadniczej, zawód: operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego. Zawiera wiadomości z zakresu morfologii i fizjologii drobnoustrojów, wykorzystania ich w procesach technologicznych przemysłu spożywczego, metod badawczych, wpływu czynników środowiska na drobnoustroje. Podano w niej opis wyposażenia i zasad pracy w pracowni mikrobiologicznej, poruszono również mikrobiologiczne aspekty higieny w przemyśle spożywczym.
Availability:
Witkowo Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 57 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again